KURSSIT & KOULUTUS

WEBSHOP
0
€0.00
 

Liity asiakkaaksi

* Huom!: Täytä kaikki tähdellä (*) merkityt kentät.

Valitse oma tunnus & salasana käyttäjäsivullesi
Tilaan uutisviestin
Ole hyvä ja laita seuraava koodi allaolevaan laatikkoon
(tämä varotoimi estää Spam robottien toiminnan)

Näytä toinen koodi
Napsauttamalla allaolevaa "Ilmoittaudu" painiketta
vahvistat että ikäsi on vähintään 18 vuotta
ja että hyväksyt Hopeasavi.fi Toimitusehdot
ILMOITTAUDU

Neuvoja & FAQ

Neuvoja & Työtapoja
Hyödyllistä tietoa niille jotka haluavat aloittaa, tai ovat jo aloittaneet luomaan koruja ja esineitä Art Clay -metallisavesta. Lue neuvoja eri työvaiheista ja tutustu eri polttotapoihin. Samoista asioista kerromme lisää uutisviestissä. Jo ilmestyneitä numeroita voi lukea "Uutiskirje"sivulla.
Art Clay hopeasaven säilytys 
Kuinka voin parhaiten säilyttää Art Clay hopeasavea??
Kun olet avannut alkuperäispakkauksen alkaa hopeasavi heti kuivua. Pidä se kosteana kietomalla se muovikalvoon ja laita se takaisin suljettavaan alkuperäispakkaukseen tai muuhun suljettavaan muovipussiin. Laita pieni kostea sienenpalanen mukaan joka estää kuivumisen. Säilytys on parasta viileässä ja pimeässä paikassa, mutta ei jääkaapissa tai pakastimessa. Jos säilytät hopeasavea hyvin, on se käyttökelvollista vuosien ajan.
 
Kuinka voin uudelleen käyttää jo kuivuneita Art Clay-hopeasavipalasia?
Parasta on kun laitat ne pieneen puhtaaseen, kannelliseen purkkiin (tai käytä Art Clay hopealietepurkkia), lisää muutama tippa puhdasta vettä ja savi pehmenee muutamassa tunnissa. Sekoita hammastikulla ja sinulla on hopeasavilietettä. Voit käyttää sitä mm. pienten epätasaisuuksien korjaamiseen viimeistellessäsi töitäsi. Voit käyttää sitä myös liimana tai lisätä kuivan saven pinnalle tekstuuria. Mitään materiaalia ei näin hukkaannu.
 

Muotoilu & Designing
Kuinka ohueksi voin tehdä Art Clay -hopeasavisen riipuksen?
Kun teet ensimmäistä riipustasi suosittelemme että käytät aina 1.5mm paksuja muoviliuskoja kaulitessasi rullalla savesta tasaisen levyn. Tämä 1.5mm paksuus on myös ihanteellinen sormukselle. Saatavilla on myös 1mm paksuisia liuskoja.
 
Haluan käyttää luonnon lehteä työssäni.
Valitse lehti jossa on voimakas pintakuvio. Jos haluat maalata lehden hopealietteellä, ole varma että lehti ei ole liian vahainen. Voit myös painaa lehden takaosan hopeasavisen levyn pintaan ja saat siitä painokuvan.
 

Kuivaaminen
Kuinka minun tulee kuivata Art Clay -hopeasavea?
Voit kuivata hopeasavea käyttäen hiustenkuivaajaa, uunia, kuumaa levyä tai ihan yksinkertaisesti huoneenlämmössä. Kuivausaika riippuu savityypistä, työn koosta, ja kuivaustavasta. Ole hyvä ja lue tarkempia ohjeita `Tekniikkaoppaita` sivulta (linkki ylhäällä).
 
Onko hopeasavityöni kuiva?
Sijoita työsi puhtaalle lasinpalaselle (esim valokuvakehyksen lasi). Jos huomaat hiukankin höyryyntymistä on hopeasavi vielä kosteaa. Hopeasaven tulee olla täysin kuivaa ennen polttoa.
 

Esi-viimeistely
Rikkoutuneiden palojen korjaus
Käytä Art Clay hopeasavilietettä 'liimana' kahden tai useamman palasen välillä. Anna kuivua.

Poltto
Poltto retkikeittimellä, kaasuliedellä, käsipolttimella, vai polttouunissa?
Kun tekemäsi työ on viimeistelty ja kokonaan kuiva, voit polttaa sen joko: retkikeittimellä (tai kaasulisedellä) käyttäen teräsritilää, käsipolttimella (butaani) kuitulevyllä tai polttouunissa. Poltto retkikeittimellä tai kaasuliedellä teräsalustaa ja turvakehikkoa käyttäen on edullinen vaihtoehto ja myös yksinkertaista jos seuraat annettuja ohjeita tarkasti. Muista myös että polttaessa ritilällä työn koko saa olla korkeintaan 25gr. Poltto erityisesti tähän tarkoitukseen tehdyssä uunissa on helppoa ja voit tehdä isompia koruja tai polttaa monta työtä samaan aikaan. Jos niin haluat, voit tuoda työsi myös meille hopeasavi.fi studioon. Meillä on asiakkaille polttopalvelu. Ole hyvä ja varaa aika sivulta kurssit ja koulutus jossa kerromme tarkemmin polttopalvelusta
 
Voiko polttouunissa polttaa kiviä ja erilaisia liitososia Art Clay -hopeasaven kanssa?
Synteettisiä kiviä kuten kuutiollisia Zirkonioita (Cubic Zirconia) ja liitososia jotka ovat hopea999 laatua voidaan menestyksekkäästi polttaa hopeasaven kanssa. Ole hyvä ja tarkista aina kuinka muut kivet ja liitososat käyttäytyvät polton aikana. Suuri osa luonnonkivistä halkeaa korkean lämpötilan johdosta. Hopea 925 ja messinki hapettuvat ja muuttavat väriä. Parasta on kokeilla asiaa etukäteen: Polta kyseisiä kiviä ja osia uunissa 650C asteessa 30 minuutin ajan. Peitä ne tarkoitukseen tehdyllä kuituliinalla sen varalta jos kivi halkeaa ja paloja iskeytyy uunin sisäseinille. Jos kivi kestää tämän polton, voit olla melko varma että poltto hopeasaven kanssa onnistuu ilman ongelmia. Huomioi vielä että saatat menettää kiven/liitososan rikkoutumisen takia kokeillessasi sitä.
 

Kiilloitus
Kuinka saan pienet nurkat kiiltäviksi?
Käytä isoa pehmeää harjaa pitkillä harjaksilla. Sellaisia ovat mm messinkiharja. Tai käytä pientä teräsharjaa sen sijaan.
 

Sormuksen tekeminen
Voinko lisätä kiven sormukseeni?
Ole hyvä ja tarkista vastaavanlainen kysymys 'poltto' otsikon alta. Voit yhdistää hopea999 istutusosan märkään saveen ja laittaa siihen kulmikkaan kiven (mm zirkonia) polton jälkeen. Jos kivessä on tasainen selkä, voit joko valmistaa itse istutuspaikan hopeanauhasta joka puolestaan istutetaan märkään saveen tai jos hopeasavi on jo poltettu voit liimata kiven hyvällä koruliimalla.
 

Muuta
Voinko juottaa lisäosia jo poltettuun hopeasavityöhön?
Kyllä voit. Tärkeää on varmistaa että juotettava kohta on hyvin kiilloitettu. Käytä agaattiterää, se toimii hyvin.